10.10.11

Axa "comunist-ortodoxa" Moscova-Chisinau. Liderul comunistilor moldoveni, Vladimir Voronin, a fost decorat de Patriarhul Kiril, iar, la randul sau, Patriarhul Moscovei a fost decorat de presedintele "Republicii" Moldovei, Marian Lupu, cu "Ordinul Republicii"

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a fost decorat, astăzi, de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril.
Înaltul ierarh i-a acordat  Ordinul Sfântului şi Cuviosului Kneaz Daniil de Moscova, de rangul I. Medalia i-a fost oferită ca semn de "înaltă apreciere pentru susţinerea pe care Vladimir Voronin a acortat-o mănăstirilor şi bisericilor creştin-ortodoxe situate pe teritoriul Moldovei".

Emoţionat, Vladimir Voronin a scăpat o lacrimă, în momentul în care i-a fost acordată distincţia.
Ceremonia a decorare a avut loc la Mănăstirea Curchi, după serviciul divin.
Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, se află în Moldova într-o vizită de câteva zile. Înaltul ierarh a fost şi el la rândul său decorat. Kirill a primit, ieri, din partea preşedintelui interimar, Marian Lupu, "Ordinul Republicii", pentru merite deosebite în dezvoltarea tradiţiilor creştine". 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kirill, s-a întâlnit astăzi cu preşedintele interimar, Marian Lupu, după care a discutat cu şeful Guvernului, Vlad Filat. Ambele întrevederi au avut loc cu uşile închise.
Pentru merite deosebite în dezvoltarea tradiţiilor creştine, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, a fost decorat cu Ordinul Republicii.
Distincţia i-a fost înmânată de preşedintele interimar, Marian Lupu. După ceremonie, Patriarhul a luat prânzul împreună cu mai mulţi politicieni, reprezentanţi ai corpului diplomatic, dar şi ai mediului academic şi de afaceri. Şi de această dată, capul Bisericii Ruse a împărţi cadouri.
Fiecare invitat a primit o carte, scrisă de patriarh şi tradusă în limba română, intitulată „Libertatea şi responsabilitatea în căutarea armoniei”.

- sursa: televiziunea ruso-moldoveano Publika

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails