29.10.11

Bezbojnicii de la ziarul Adevarul (fost Scanteia) continua campania impotriva credintei. De data aceasta publica un asa-zis studiu al unor cercetatori canadieni, cu titlul: Credinţa în Dumnezeu ne face leneşi


Un grup de cercetători de la Universitatea Waterloo din Canada susţine că persoanele care cred în Dumnezeu sunt mai puţin hotărâte să-şi atingă scopurile, dar şi mai rezistente la tentaţii, scrie livescience.com.
În cadrul studiului, realizat pe 350 de studenţi din SUA, cercetătorii au descoperit că respondenţii care erau convinşi că soarta lor este în mâna lui Dumnezeu s-au arătat mai puţin dispuşi să facă eforturi pentru a-şi atinge scopurile în carieră sau în viaţa socială.
Pe de altă parte, acelaşi studiu a mai demonstrat că persoanele credincioase rezistă mai bine în faţa tentaţiilor decât cele necredincioase. Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri şi au fost puşi să citească - primul grup un pasaj cu conţinut religios, iar celălalt grup un text oarecare. La sfârşit, toţi subiecţii au fost îmbiaţi cu prăjituri. Concluzia a fost că persoanele care citiseră despre Dumnezeu au rezistat mai bine tentaţiei, faţă de cele care citiseră pasaje fără conţinut religios.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails