8.11.11

Parintele Mihai Valica ia atitudine in fata farseurului Klaus Kenneth

Sunt total de acord cu opinia parintelui Mihail si confirm stupefactia marelui teolog al icoanei Michel Quenot din Elvetia despre felul cum este primit un circar si un farseur in Biserica Ortodoxa din Romania si mai ales de felul cum este primit de unii ierarhi si mitropoliti. Am ramas stupefiat si eu sambata trecuta (5 nov) cand la TVR 1 la ora 12 a fost dat pe post Klaus Kenneth, moderator fiind Cristian Tabara. Kenneth a facut niste aberatii teologice halucinante si propaganda yoghina, teosofica si gnostica, fara ca Tabara sa-l corecteze sau sa lamureasca afirmatiile acestuia. Dau doar un exemplu: Kenneth afirma: "am fost in nirvana, vedeam totul dar pe mine nu ma vedeam..."...intrebarea simpla pe care o pun este urmatoarea: daca s-a lepadat de yoga si de toate lucrurile diavolului de ce mai crede in nirvana? Restul nu le mai comentez deoarece este clar ca lucrarea lui Kenneth este una comerciala si de imagine personala...se predica pe el si nu pe Hristos. Imi pare rau pentru el si am avut ocazia si i-am spus-o perosnal si se pare ca nu a inteles nimic. Sa ne rugam pentru el sa-l lumineze Bunul Dumnezeu cu harul sau. Poate il gaseste pe Iisus Hristos la kilometru 2.000.001. Doamne, ajuta-l si lumineaza-l pe el, dar si pe noi, ca sa putem deosebi inselarea de Adevarul vesnic!

Pr. Mihai Valica

3 comentarii:

  1. Parinte,

    Spune-mi un lucru: pentru sfintia ta ierarhii BOR sunt toti niste superficiali? Daca spui ca da, atunci trebuie sa iti cauti alta Biserica, fiindca e imposibil sa ramai acolo unde nu poti manifesta smerenie si ascultare. Iar daca poti face judecati atat de radicale, poate ca e bine sa iti intrebi duhovnicul daca nu cumva te-a atins duhul mandriei ascunse, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim

    Ghici, ciuperca, cine-i anonimul care ii recomanda Parintelui Valica sa-si caute alta Biserica? Nimeni altul decat Romeo Petrasciuc, "ostas al Domnului" de la Sibiu si editor veros al Agnos, care a recunoscut de curand ca inlaturarea Parintelui Mihail Stanciu nu este straina de atitudinea acestuia in cazul K.K.. Se stie ca, mai ales in Transilvania, sunt ostasi care au ales alta "biserica" decat cea ortodoxa, acesta cred ca este motivul pentru care Petrasciuc recomanda schimbarea Bisericii. Obisnuinta, boala grea la mult iubitorul de Patriarh.

    RăspundețiȘtergere
  3. Parinte Mihai Valica, Domnul sa va ocroteasca!
    Parintele Mihail Stanciu a inceput sa fie iar persecutat {i-au inchis blogul} din cauza ca a indraznit sa-i arata ereziile acestui circar,
    KK.

    In Evz. nimeni altul decat Bichir {cu ce drept scrie el despre Biserica Ortodoxa caci el n-a facut niciodata parte din ea!}, a scris un articol mizerabil prin care a denaturat in mod tendentios articolul par Mihail,si asta la comanda lui R. Petrasciuc!!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails