13.12.11

Incendiu la asezamantul Parintelui Nicolae Tanase de la Valea Screzii!

Un incendiu de proporţii a izbucnit, în urmă cu trei ore, de la un scurt circuit, în Valea Screzii, lângă Vălenii de Munte (judeţul Prahova). Aici se află tabăra de copii şi bătrâni a părintelui Nicolae Tănase. Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane, ci doar pagube materiale.
Două dintre clădirile taberei sunt în aceste momente mistuite de flăcări. Au ars clădirile care adăposteau sediul administrativ, clubul copiilor, cămara, bucătăria şi sala de mese. Incendiul a izbucnit în jurul orei 3 dimineaţa, când a fost observat de un muncitor la o exploatare forestieră din apropiere. "M-am trezit şi am auzit ţipete: 'Sunt copii acolo, sunt copii acolo'. Când am auzit că sunt copii, am sărit imediat în bocanci", a declarat muncitorul. El a alertat întregul personal aflat în Valea Screzii şi oamenii s-au mobilizat rapid.
Au fost scoşi copiii din casele învecinate clădirilor care ard, au fost scoase buteliile şi un imens lanţ s-a format în câteva minute, ajutând la evacuarea bunurilor. La faţa locului au ajuns, la o oră de la primirea apelului de urgenţă, o maşină de poliţie, o salvare şi două autospeciale de pompieri.

Focul arde de trei ore, în urmă cu câteva minute ajungând în Valea Screzii şi cea de-a treia autospecială, asta după ce una dintre maşini a rămas fără apă.
Curentul în zonă e întrerupt. Acesta este cel de-al doilea incendiu care cuprinde Valea Screzii în ultimele zile, după ce în urmă cu o săptămână aici au luat foc câteva sute de baloţi cu fân. Atunci, 30 de tone de fân au ars, după ce copiii din sat au aruncat, în tabără, cu o petardă care s-a aprins.



UPDATE 10.42 La această oră, incendiul a fost stins. Conform căpitanului Mihai Divoiu, de la ISU Prahova, incendiul s-a produs din cauza unui "efect termic al curentului electric". "Instalaţia electrică s-a supraîncălzit şi a luat foc. Focul s-a propagat cu rapiditate şi a existat pericolul ca acesta să ajungă la casele învecinate, unde locuiau copiii", a declarat Divoiu, pentru gândul.
La stingerea incendiului au participat patru autospeciale, forţate să facă naveta între Valea Screzii şi o localitate aflată în apropiere, pentru a lua apă.
Întrebat de ce autospecialele au ajuns la faţa locului la o oră după primirea apelului de urgenţă, Divoiu a explicat: "Din cauza ceţii dense şi a drumului foarte prost, autospecialele au circulat cu 30 de kilometri la oră".
În ciuda celor întâmplate, mulţi dintre copiii din aşezământ au mers marţi dimineaţă la şcoală.
În aceste momente, clădirea fumegă, iar pompierii, ajutaţi de personalul aşezământului, scot calculatoare şi fiare carbonizate din clădire.
Clădirea care a ars este chiar prima construită de părintele Nicolae Tănase în Valea Screzii.
Conform lui Ionuţ Mavrichi, ginerele părintelui Tănase, pagubele materiale s-ar ridica la 8 miliarde de lei vechi.




Un comentariu:

  1. Fundatia pentru Ambulanta initiaza o campanie pentru ajutorul copiilor din Valea Screzii . Mai multe detalii pe http://www.facebook.com/ofaptabuna

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails