16.12.11

Şoc în Patriarhia Ierusalimului. Extremişti evrei au distrus cruci şi icoane în Mănăstirea Sfântului Ioan Botezătorul

13 decembrie 2011  
de Maria Iahnaki,
de pe www.briefingnews.gr


Prin momente tragice trece Patriarhia Ierusalimului în ultimele ore. De ieri seară, 13 extremişti evrei au intrat în Mănăstirea Sfântului Ioan Botezătorul de la râul Iordan (care se găseşte în Ierihon) şi au distrus icoane şi cruci. 
Au profanat tot ce au găsit în faţa lor, ceea ce a avut ca urmare înştiinţarea autorităţilor, care s-au deplasat la faţa locului pentru a evalua daunele. Acolo a ajuns imediat şi Patriarhul Ierusalimului, k.k. Theofilos, împreună cu Mitropolitul Isihie de Kapitoliada şi însoţitorii săi. Imediat după aceea a sosit şi consulul grec pentru a vedea drapelul grecesc ars, iar icoanele şi crucile distruse.
Pentru a citi ştirea completă şi a vedea imagini apăsaţi aici. Citiţi despre atacul asupra Mănăstirii Avvei Gherasim aici.


(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfintele Marta şi Maria”, sursa: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=7766)

Un comentariu:

  1. Se numeşte Qasr Al-Yahud şi este părăsită de către patriarhia grecească a Ierusalimului. Stă cu lacăt pe uşă, lacăt care se descuie doar în ziua de Bobotează.

    Aveţi o imagine aici: http://allaboutjerusalem.com/category/aaj-vocabulary/qasr-al-yahud-baptismal-site, aici: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:PikiWiki_Israel_11699_Baptismal_site_of_Qasr_Alyahud_.JPG şi în multe alte părţi.

    Înlăuntru nu este absolut nimic, decât o catapeteasmă ca vai de ea cu nişte icoane pictate în ulei, de mâna a doua.

    Nu ştiu ce poate fi mai revoltător: că nişte perciunaţi îndrăciţi s-au dus şi au dat foc într-un loc pustiu, sau că în 12 din cele 18 mănăstiri ortodoxe din Sfînta Cetate locuiesc familii de arabi în fostele chilii ale călugărilor, mulţi dintre arabi fiind musulmani? Grecii din Ierusalim preferă pe chiriaşii musulmani în locul monahilor şi monahiilor de orice altă naţie. Strigător la cer a fost că au trimis poliţia palestiniană să evacueze o casă pe care Patriarhia Georgiei o cumpărase în Bethlehem şi în care instalase 2 maici, doar pentru că nu erau grecoaice. 200 de greci mulg 90.000 de arabi şi încă vreo cîteva sute de ortodocşi de alte naţii. Cam asta e situaţia acolo...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails