30.6.12

Mormintele Domnitorilor noștri, profanate. Cine o finanțează și care sunt scopurile lor? Update: Puiu Haşotti interzice prelevarea de ADN de la Vlaicu Vodă

Evenimente de o importanță deosebită se petrec sub nasul nostru, fără ca acestea să elicite nici cea mai slabă reacție a Românilor Suntem loviți în tot ce avem noi mai sfânt, cu scopul de …, ei, voi lăsa acestea pe mai încolo. Concret, ce se întâmplă?
Deshumarea rămăşiţelor lui Vlaicu Vodă şi Mircea cel Bătrân face parte dintr-un proiect iniţiat de Ministerul Culturii, alături de mai multe instituţii ştiinţifice din ţară. Oamenii de ştiinţă vor recolta ADN-ul acestora pentru a afla originile celor doi domnitori.
Domnitorul Vlaicu Vodă, înmormântat în incinta Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş, a fost deja deshumat, urmând ca şi rămăşiţele lui Mircea cel Bătrân, aflate la Mânăstirea Cozia, să fie scoase în curând.Acestea vor fi trimise pentru studiu la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, precum şi la Universitatea Cambridge şi la alte instituţii din Spania şi Olanda. Cercătătorii vor să afle în ce măsură aveau sângele românesc şi alte influenţe etnice.
sursa: Libertatea.ro

                                                                      Mircea Vodă

Nu am fost adesea foarte suparat pe romani si mai ales, nu am fost suparat asa, global. De data aceasta insa, doar pe copii, martiri si formele de relief, nu sunt suparat.
M-am asteptat sa urle presa ortodoxa, patriotii politici, Patriarhia, diaspora, poetii si intreaga fiinta romaneasca dupa vandalizarea mormintelor voevozilor Tarii Romanesti. Nu a urlat, nu a protestat nimeni. Staretii Manstirilor Curtea de Arges si Cozia nu si-au chemat enoriasii pentru a impiedica deshumarea lui Mircea si Vlaicu Voda.
Romanilor li se profaneaza oficial mormintele si acesta este doar inceputul.
In urmatorii 3 ani, este preconizata deshumarea unui numar important de personalitati de pe teritoriul tarii noastre, in scopul certificarii ( LEGITIMARII), calitatii de romani. Actiunea, aprobata de Ministerul Culturii si Cultelor din guvernarea anterioara, poarta numele de “Operatiunea Genesis”si este coordonata de directorul Institutului de Cercetari Interdisciplinare in Bio-Nano-Stiinte din Cluj, academicianul Octavian Popescu. Acest Institut, care nu are nici in clin, nici in maneca cu cultura, a fost creat la indicatia, cu sprijinul financiar si tehnologia americanilor.
Cercetatorul Alexandru Simon ( a se pronunta shimon), a declarat ca scopul investigatiilor decurge din necesitatea istorica de a afla daca cei doi domnitori au fost de origine cumana,pecenega sau…turcmena!
Dupa cum bine ne amintim, subiectul originilor asiatice ale intemeietorilor cnezatelor si voievodatelor romane a fost abordat initial de Naegu Djuvara si Balaceanu Stolnici iar ulterior, de intelectualii Grupului sorosist de Dialog Social.
Conform declaratiilor, probele prelevate din morminte se vor analiza la trei laboratoare ale unor prestigioase universitati europene.
Tinand cont de faptul ca in Romania exista posibilitatea efectuarii analizei genetice atat la Institutul de Medicina Legala, cat si la Institutul condus de academicanul Popescu , am mari rezerve in legatura cu scopul real al cercetarii.
Sa nu uitam faptul ca in ultimii douazeci de ani, diversi istorici evrei au inceput sa vorbeasca despre posibilele radacini khazare ale familiilor princiare romane.
Prin operatiunea Genesis, poporului roman i s-a intins o capcana pe care o putea evita. Direct sau indirect am fost avertizati ca ni se vor contesta originile, valorile, traditiile, credinta.Toti cei care aveau responsabilitatea de a veghea la integritatea patrimoniului istoric si cultural, ne-au tradat.
In cazul punctual exista o singura cale de a da peste cap planurile iudeo-masonilor ce urmaresc naruirea poporului nostru : efectuarea unor contra-expertize si compararea datelor Operatiunii Genesis cu informatiile genetice culese de la urmasii domnitorilor romani.
Teama imi este insa ca si acesti urmasi vor trada pentru scaunele lor de directori, oameni de afaceri sau presedinti de fundatii.
Se mai indoieste cineva de faptul ca actiunile anti romanesti ale Centrului Cultural Roman, expunerea statuii din fata Muzeului de Istorie si proiectul Genesis, fac parte dintr-un plan minutios pus la punct de cei ce afirma public ca o natiune este un hotel ?!
Deshumarea domnitorilor nostrii este echivalenta cu dezonorarea fiecarui roman. De ce tac acestia?
autor: Clement

Sursa: Eufrosin

Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, spune că a dat dispoziţiile necesare pentru a se opri prelevarea de ADN de la voievozii din familia Basarabilor - operaţiune începută joi, la Curtea de Argeş -, din respect pentru ceea ce au însemnat aceşti domnitori.
Mormântul lui Vlaicu Vodă, aflat la Biserica Domească din Curtea de Argeș, a fost deschis joi, după aproape 700 de ani, evenimentul făcând parte dintr-un proiect inițiat de Ministerul Culturii ce are ca scop prelevarea de ADN în vederea stabilirii originii controversate a familiei Basarabilor. Noul ministru al Culturii, Puiu Haşotti menţionează însă că autorizaţia obţinută de cercetătorii care au efectuat deshumarea nu prevede prelevarea de ADN.

"Autorizaţia pentru cercetarea arheologică preventivă pentru Biserica Domnească Curtea de Argeş a fost obţinută înaintea mandatului meu de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional. Autorizaţia nu stipulează prelevarea de probe ADN, ci doar «săpături arheologice preventive». Recoltarea de ADN din osemintele unui voievod, trebuia specificată în autorizaţie", se arată într-un comunicat al ministerului Culturii.

"Poate că pentru ştiinţă ar fi importantă prelevarea de ADN, dar, din respect pentru ceea ce au reprezentat domnitorii Ţării Româneşti, nu pot fi de acord cu prelevarea de ADN. Este important că aceşti domnitori au marcat istoria naţională şi prea puţin important dacă au avut sau nu o ascendenţă cumană. În calitate de ministru, am dat dispoziţiile necesare pentru a se opri prelevarea de ADN şi pentru a verifica cercetarea ştiinţifică în ansamblul ei", adaugă Puiu Haşotti în comunicat.

"Din punctul meu de vedere, important este ce au realizat aceşti domnitori pentru România. Important este că s-au simţit români, iar prelevarea ADN-ului, care presupune deshumarea voievozilor, este neînsemnată comparativ cu amprenta pe care aceşti domnitori o au asupra poporului român şi istoriei acestuia", a încheiat ministrul.


Sursa: Cotidianul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails