11.11.09

Ministerul Sănătăţii: Vaccinul împotriva cancerului de col uterin va fi administrat fetelor fără acordul scris al părinţilor!


Ministerul Sanatatii decide continuarea programului de vaccinare anti-HPV impotriva cancerului de col uterin. Anuntul a fost facut in cadrul conferintei de presa pentru comunicarea rezultatelor finale ale sondajului de opinie realizat in cadrul Campaniei de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin. Potrivit sondajului, mai mult de jumatate dintre parintii fetelor de clasele a VI-a si a VII-a care au luat o decizie sunt de acord cu vaccinarea anti-HPV.

Rezultatele sondajului arata ca:

  • 52% dintre cei care si-au exprimat o decizie de actiune sunt de acord ca fiica lor sa primeasca vaccinul
  • 90% dintre parintii intervievati considera ca acest vaccin trebuie oferit gratuit
  • 24% dintre parintii intervievati au declarat ca au nevoie de mai multe informatii pentru a lua o decizie

Campania de vaccinare incepe pe 23 noiembrie, astfel: in prima etapa, 23-30 noiembrie, fetitele din clasele a VI-a si a VII-a vor fi vaccinate cu prima doza de vaccin, urmand ca lunile ianuarie si mai 2010 sa le fie administrate a doua si a treia doza.
Potrivit ultimelor precizari, vor fi vaccinate doar fetitele ai caror parinti accepta vaccinarea, dar nu va mai fi necesar acordul in scris al acestora.”

Sursa:

www.hotnews.ro

Un comentariu:

  1. Pe 9 noiembrie, la Ploiesti, a fost o lansare de carte a lui Danion Vasile(:Drumul spre Acasa"). A vorbit si Parintele Ioan Sismanian despre Maretia ortodoxiei. Inregistrarea ei este aici: http://alleccssa.wordpress.com/2009/11/10/conferinta-maretia-ortodoxiei-din-9-11-2009/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails