23.1.10

Palestinienii acuză Biserica Ortodoxă că vinde terenuri evreilor

Festivităţile ortodoxe de Crăciun din oraşul Betleem, locul în care Hristos s-a născut, conform Sfintelor Evanghelii, au fost tulburate miercuri, 6 ianuarie 2010, de proteste palestiniene prin care erau acuzaţi ierarhi locali ai Bisericii Ortodoxe de vânzarea terenurilor în beneficiul Israelului.
Sloganuri ostile Patriarhului ortodox din Ţara Sfântă, Teofil al III-lea, au fost lansate de protestatari, care îl acuzau de trădare faţă de co-religioşii palestinieni, în timpul procesiunii tradiţionale ce marchează începutul festivităţilor Craciunului în Betleem, la sud de Ierusalim .

Patriarhul ortodox a condus festivităţile la care au participat sute de pelerini în locul Staulului, dar a trebuit să fie escortat de poliţia palestinienă.

PF Teofil a fost ales patriarh în 2005, înlocuindu-l pe Irineos, respins de biserică după ce a fost acuzat de a fi fost implicată într-un acord de vânzare a terenurilor bisericii în Ierusalimul de Est către reprezentanţii evreilor, pentru mai multe milioane de dolari.

"Acesta nu şi-a respectat promisiunea de a anula acest acord", s-a plâns preşedintele Consiliului Organizaţiilor Ortodoxe Arabe, Marwan Toubassi, care este, de asemenea, vice-ministrul palestinian al Turismului.

Conform Toubassi, PF Teofil a acceptat, de asemenea, să cedeze noi terenuri ale Bisericii Ortodoxe, către o companie din Israel.

Aceste acorduri funciare între Biserica Ortodoxă şi Israel sunt denunţate de palestinieni care aspiră să facă din Ierusalimul de Est (anexat în 1967 de Israel şi de majoritatea arabă) capitala viitorului lor stat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails