30.3.10

Consiliul Europei acuză O. M. S.: A creat o panică inutilă în legătură cu pandemia de gripă porcină. Proşti ne mai cred unii!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi alte instituţii publice au creat panică inutilă în legătură cu pandemia de gripă A/H1N1, potrivit unui raport despre gestionarea pandemiei prezentat de britanicul Paul Flynn prezentat, luni, Adunării Parlamentare a Consiliul Europei, transmite NewsIn.

Paul Flynn, vicepreşedinte al Comitetului de sănătate din cadrul Consiliului Europei, a fost însărcinat să pregătească un raport despre gestionarea pandemiei de gripă A/H1N1.

Potrivit lui Flynn, OMS s-a jucat cu siguranţa publică prin exagerarea pericolelor pandemiei de gripă. Potrivit britanicului există o mare discrepanţă între numărul de decese estimat de OMS şi numărul celor care au murit din cauza gripei - estimările iniţiale vorbeau de 65.000 de decese în Marea Britanie, însă numărul persoanelor care au murit a fost de 360. Parlamentarul britanic spune că diferenţa dintre cifre riscă să scadă încrederea în OMS.

Potrivit site-ului Consiliului Europei, Flynn spune că pierderea credibilităţii OMS ar putea pune în pericol vieţi. "Declinul încrederii ar putea fi riscant în viitor. Când următoarea pandemie va veni s-ar putea ca multe persoane să nu mai aibă încredere în recomandările OMS. Aceste persoane ar putea refuza vaccinarea şi şi-ar pune astfel în pericol viaţa", spune Flynn.

Raportul acuză OMS de lipsă de transparenţă şi pune la îndoială independenţa grupului consultativ de experţi al Organizaţiei - unii membrii ai acestui grup ar fi primit fonduri de la companiile farmaceutice care au produs antivirale şi vaccin antigripal.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a comandat o anchetă cu privire la gestionarea pandemiei de A/H1N1 de către guvernele europene, raportul final privind această problemă urmând să fie prezentat a sfârşitul lunii aprilie.

OMS, care nu a participat, luni, la Adunarea Consiliului Europei pe tema pandemiei, a anunţat că un comitet de experţi care va evalua modul în care Organizaţia a gestionat pandemia de gripă se va reuni la Geneva, în aprilie. Prima reuniune a celor 29 de experţi, aleşi de OMS, va avea loc între 12 şi 14 aprilie.

Surse: NewSin / DW / Consiliul Europei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails