22.6.10

SUA vor concediu de maternitate pentru homosexuali

O lege care le permite angajaţilor americani să-şi ia 12 săptămâni de concediu neplătit pe an, pentru a se îngriji de nou-născuţi sau de rude aflate în dificultate, va fi extinsă şi asupra homosexualilor.

Departamentul Muncii
din Statele Unite intenţionează să le ofere homosexualilor aceleaşi drepturi ca heterosexualilor în ceea ce priveşte posibilitatea de a-şi lua concediu neplătit pentru a se îngriji de nou-născuţi sau de membri ai familiei aflaţi în dificultate.

Astfel, companiile americane vor trebui să extindă şi asupra persoanelor gay acestă formă de concediu, de care angajaţii heterosexuali au putut beneficia în ultimii 20 de ani, informează MSNBC.com.

Legea privind concediile medicale şi familiale, implementată în 1993, stipulează că angajaţii au dreptul la 12 săptămâni de concediu neplătit anual, pentru a se îngriji de familiile lor sau chiar de ei înşişi. De asemenea, ea poate fi folosită de angajaţii care au nevoie de timp pentru a adopta copii, însă până acum s-a aplicat doar în cazul cuplurilor heterosexuale.

Sursa: Realitatea.net


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails