19.8.10

Delirul lui Tokes: "Metropola Cluj, urnă de incinerare pt maghiari".

Vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes a declarat, miercuri seară, că municipiul Cluj-Napoca are nevoie de un statut special, similar cu al capitalei Belgiei, Bruxelles, ca soluţie pentru păstrarea identităţii comunităţii maghiare, potrivit Mediafax.

Tokes a spus, în discursul ţinut la ceremonia de deschidere a "Zilelor Culturale Maghiare", că în Cluj trăiesc români, maghiari şi germani, la fel cum în Bruxelles trăiesc flamanzi, valoni şi germani.

"Clujul are nevoie să obţină statutul de oraş special, ca şi Bruxelles. La Bruxelles trăiesc flamanzi, valoni, germani, iar la Cluj - români, maghiari, germani. Acest statut ar fi o soluţie pentru păstrarea identităţii maghiare din Cluj", a spus Tokes.

Acesta a criticat ideea de zonă metropolitană, care se doreşte a fi creată în jurul municipiului Cluj-Napoca, spunând că aceasta seamănă cu "o urnă de incinerare a comunităţii maghiare".

"Actualul model de zonă metropolitană al Clujului nu este prietenos. Metropola Cluj, de la Gilău la Jucu, este o urnă de incinerare a comunităţii maghiare", a spus vicepreşedintele PE.

Prima ediţie a Zilelor Culturale Maghiare la Cluj-Napoca începe miercuri şi include spectacole, concerte, dansuri de stradă, expoziţii de fotografie şi pictură, dar şi târguri ale meşteşugarilor, manifestarea fiind organizată de Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania şi UDMR Cluj.

Sursa:

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/tokes-clujul-necesita-statut-de-oras-special-ca-si-bruxelles-pentru-pastrarea-identitatii-maghiare-196908.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails