9.9.10

Fata ascunsa a prostitutiei legalizate. Alienarea dimensiunii umane a femeii prin prostitutie. Decesul spiritual al sclavei sexuale. STUDIU



Pe fondul tot mai evident al inscrierii unor cercuri influente din tara noastra in aria unor conceptii fara legatura cu traditia crestina, cu moravurile poporului nostru si cu demnitatea fiintei umane, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane constata cu ingrijorare reluarea discutiilor oficiale si publice privind legalizarea prostitutiei. Din perspectiva Bisericii lui Hristos, o asemenea masura legislativa nu are doar un caracter anticrestin, ci si unul antiuman prin transformarea unor persoane in obiecte de satisfacere a placerilor.


Prostitutia este o realitate cumplita, un flagel social mostenit de lumea moderna din cea mai neagra antichitate, din societatea intemeiata pe sclavie, pe dispretul si abuzul fata de fiinta umana. Departe de a contribui la sanatatea populatiei, legiferarea prostitutiei favorizeaza, intr-o forma mai subtila, dar mai putin daunatoare, proliferarea diferitelor boli, in special SIDA. Acolo unde prostitutia imbraca haina respectabila a legalitatii, infractionalitatea creste, prostitutia ilegala nu dispare, iar persoanelor, in special femei, prinse in drama bordelurilor, li se afecteaza iremediabil sanatatea sufleteasca si fizica. (fragment din Scrisoare deschisă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, adresată Parlamentului României cu referire la pericolul legalizării prostituţiei din 13 martie 2002).

Prostitutia constituie in intreaga lume un factor de imoralitate care conduce la degradarea fiintei umane, la esecul civilizatiei. In acest sens Grupul de Initiativa pentru Apararea Familiei (Bucuresti – 2002), grup alcatuit din profesori universitari, medici, avocati, teologi, studenti, membri ai Comisiei de Bioetica a Patriarhiei Romane, ai ASCOR si ai Ligii Studentilor din Universitatea Bucuresti, a editat o brosura cu titlul Fata ascunsa a prostitutiei legalizate care cuprinde rezultate ale unor cercetari stiintifice (medicale, sociologice, psihologice, telogice, etc.) asupra fenomenului realizate in intrega lume. Prezentam in continuare o sinteza a rezultatelor acestor cercetari stiintifice asupra prostitutiei care se regasesc integral in brosura mentionata, din care redam extrase mai jos.

Mirajul unei solutionari medicale a prostitutiei

Unele dintre principalele argumente aduse de sustinatorii legalizarii prostitutiei sunt de natura medicala. Printre altele acestia sustin ca prin demersul lor ar putea sa tina mai bine sub control fenomenul bolilor cu transmitere sexuala. Realitatea este cu totul alta si poate fi sintetizata in aceste principale puncte:

Legalizarea bordelurilor va conduce la proliferarea bolilor si nu la reducerea lor.

Sondajele si cercetarile sociologice releva un procent important dintre prostituatele “lumii civilizate” depistate seropozitiv ( HIV); in New York si New Jersey mai multe studii facute pe diferite categorii de prostituate aratau urmatoarele procente: 31% HIV – pozitive la neutilizatoarele de droguri intravenoase; 58% HIV – pozitive la utilizatoarele de droguri intravenoase; 84% HIV – pozitive la utilizatoarele de droguri alte decat intravenoase. Intr-un studiu multicentric facut un SUA s-au gasit valori de pana la 57% prostituate HIV pozitive.
Controlul medical asupra prostituatelor nu exclude riscul contaminarii intre sedintele de examinare (aceasta deoarece perioada de incubatie a virusului SIDA este intre 6 si 8 saptamani, timp in care femeia care se prostitueaza poate transmite virusul fara ca ea sa fie depistata ca bolnava).
Statisticile demonstreaza ca, in ciuda controalelor madicale, bolile cu transmitere sexuala sunt mai frecvente la prostituate comparativ cu populatia generala (intr-un screening efectuat de Centre Hospitalier Affile Universitaire din Quebec un lot de prostituate din Ghana s-au depistat 76,6% infestate cu HIV).

Dimensiunea sociologica a legalizarii prostitutiei

Fenomenul prostitutiei este unul cu un foarte mare impact social, afectand diferite grupuri sociale si reflectandu-se prin consecinte in domenii care scapa atentiei la o prima vedere. O parte dintre acestea sunt reflectate in continuare prin cifre si procente rezultate in urma unor serioase cercetari sociologice:

Cresterea infractionalitatii in zonele unde bordelurile sunt legalizate

Cercetarile facute in diferite zone ale lumii arata ca legalizarea bordelurilor conduce la cresterea fenomenului infractional cu pana la 1000%, in functie de natura infractiunii. Exodul populatiei si scaderea valorii proprietatii in zonele in care sunt amplasate casele de toleranta (valoarea proprietatii – locuinte, terenuri, spatii comerciale – se reduce cu pana la 50%, iar marea parte a populatiei – intre 60% si 80% – doreste sa parasesca aceasta zona).

Legalizarea bordelurilor nu elimina violenta, ci doar legitimeaza abuzurile (devianta in anumite medii sociale capata accente legale). In acest sens un studiu facut pe o serie de tari in care prostitutia este legala (Turcia, SUA, Zambia, Africa de Sud, Thailanda) a relevat un procent de 81% dintre respondente care au marturisit ca au fost amenintate fizic in prostitutie, 73% au fost atacate fizic, iar 68% au fost amenintate cu o arma. Traficul de femei si sex-turismul sunt o consecinta sociologica a legalizarii prostitutiei (spre exemplu in anul 1996 in Romania au fost descoperite 26 de retele de trafic de persoane in scop de prostitutie, compuse din 68 de proxeneti si 250 de prostituate, intre care 74 minore; in primele luni ale anului 2001 au fost cercetate 325 de persoane – 177 de proxeneti si 148 de prostituate – in sarcina carora s-au retinut savarsirea a 266 infractiuni).

Femeia si prostitutia – alienarea dimensiunii umane a femeii prin prostitutie

Dincolo de impactul moral al alienarii femeii prin supunerea ei unei exploatari programate, legalizarea prostitutiei atinge demnitatea sexului frumos in dimensiunea ei cea mai profunda: aceea de mama si de sotie. Intrarea in legalitate a pacatului desfraului nu face decat sa incurajeze practicile ce erau pana acum la limita legii si sa le exonereze de responsabilitate.
Prostitutia nu este si nu poate fi considerata o meserie pentru ca cele ce o practica sunt victime ale unor disfunctii sociale si nu aleg aceasta cale din libertate sau din placere.
Mai mult de 90% dintre prostituate au fost victimele unui incest sau abuz sexual (din studiul Prostitution in Five Countries: Violence and Post-Traumatic Stress Disorder de Melissa Farlez, Isin Baral, Merab Kiremire si Ufuk Sezgin, realizat in anul 1996 in 5 tari ale lumii, rezulta ca 62% din femeile care au raspuns la chestionar au afirmat ca au fost violate in copilarie, 54% au fost batute pana la cauzarea de rani, iar 58% au raportat un abuz sexual in copilarie, realizat in medie de patru autori).
Iesirea din aceasta meserie este mult mai dificila decat intrarea si adeseori imposibila. Femeile prostituate sunt lipsite de casa, educatie, orizont social sau familial (acelasi studio citat anterior furnizeaza o serie de infomatii potrivit carora 70% dintre cele chestionate afirma ca au nevoie de o casa, iar cele mai multe au fost aruncate in prostitutie la 13-14 ani).

Legalizarea prostitutiei – sclavagismul epocii moderne

Desi traim intr-o societate democratica in care ni se vorbeste la tot pasul de concepte ca drepturile omului si corectitudine politica, legalizarea prostitutiei nu este altceva decat o camuflata incalcare a acestora in numele unor interese imediate si duplicitare in planul argumentatiei. Se poate ajunge ca in secolul XXI sa ne intoarcem la sclavagismul si barbaria exploatarii omului de catre om:
Prin posedarea femeii ca prostituata, prin folosirea ei ca obiect sexual, instrument de obtinere a placerii, se produc grave mutatii in sufletul, psihologia sau in mintea barbatului.
Prin legiferarea exploatarii femeii ca prostituata nu se face decat sa se sugereze si sa se valideze la nivelul mentalitatilor sociale ca femeia are ca functie satisfacerea sexuala a barbatilor.
Legiferarea prostitutiei este o incurajare a dominatiei si posesiunii omului de catre om. Departe de preceptele moralei crestine, oamenii ce legifereaza si legalizeaza prostitutia ca meserie sunt garantii ipocriziei, ai violentei, ai incalcarii drepturilor celor mai elementare si a demnitatii umane.

Legalizarea prostitutiei – atentat impotriva familiei

Indiferent de gradul de dezvoltare al societatilor prin care omenirea a trecut de-a lungul istoriei sale, intalnim in fiecare stadiu o preocupare de baza si o constanta axiologica: familia. Atacurile la care este supusa aceasta celula de baza a societatii moderne prin legalizarea prostitutiei sunt fara precedent in trecutul mai apropiat sau mai indepartat al umanitatii. Din acest punct de vedere ideile prezentate mai jos sintetizeza perfect pericolul iminent al destramarii familiilor romanesti crestine:
Exportul mental al relatiei dintre barbat-prostituata, asemanator celei dintre stapan-sclav, la nivelul familiei.


Bordelurile – centre de educatie sexuala a tinerilor

Proliferarea industriei sexului inseamna regresul vietii de familie in societate, sau disolutia acestei institutii a familiei care de altfel e considerata fundamentala pentru sanatatea bologica si psihologica a unei natiuni (in Franta, asa cum afirma Alain Sotto in “Psyhologie” Nr. 53, unde prostitutia este legalizata, un barbat din trei a frecventat sau frecventeaza bordelul. In aceeasi tara insa, familia trece printr-o uriasa criza caracterizata de numarul mare de divorturi – 70% din totalul familiilor care se formeaza – si de asemenea de numarul mare de copii institutionalizati – unul din patru copii nascuti).

Pacatul prostitutiei din perspectiva moralei crestine

Operele Sfintilor Parinti abunda de condamnari de o maniera categorica a acestui pacat capital pe care mai marii nostri politici urmaresc sa-l legifereze si sa-l aseze pe baze legale intr-o tara care se doreste profund ortodoxa. Se uita mult prea usor destinul crestin al acestui popor si deteriorarea constanta a relatiei sale cu Dumnezeu in ultimul deceniu (homosexualitate, avorturi, incurajarea denominatiunilor, etc.). In acest sens trebuie spus ca:
Prostitutia este o forma denaturata a actului intim dintre barbat si femeie, a legaturii firesti puse de Dumnezeu in prima pereche de oameni, in vederea nasterii de prunci si a perpetuarii neamului omenesc.
Prostitutia este asezata de Biserica intre cele sapte pacate capitale, fiind sinonima cu desfranarea sau preacurvia. Este pacat impotriva trupului, care este templu al Duhului Sfant. (I Corinteni 6,18).
Prostitutia este o forma de degradare a femeii si a demnitatii ei, ceea ce invatatura crestina nu admite, socotind femeia egala cu barbatul inaintea lui Dumnezeu si a societatii (Galateni 3,28).
Pacatul, faradelegea sau nelegiuirea nu pot fi niciodata legiferate, adica ingaduite oficial, caci ele aduc imbolnavirea morala si fizica a membrilor societatii, fiind un adevarat pericol mai ales pentru tineri.
Biserica statueaza ca nu legalizarea, ci stoparea prostitutiei si recuperarea celor prinsi de ea, constituie calea fireasca de insanatosire morala.

Sociologia prostitutiei:

Prostitutia suspenda dreptul persoanei de a se folosi de trupul ei in mod liber din clipa in care si-a vandut corpul (sexul) “cumparatorului”, implicit proprietarului casei de toleranta care devine astfel si patronul trupurilor celor ce s-au vandut. Prin urmare, actul prostitutiei nu este nici pe departe expresia liberei dispuneri de propriul trup, ci mai degraba expresia unui drept suspendat.
Prostitutia provoaca decesul spiritual al persoanei, adica pierderea calitatilor sale de fiinta spirituala, inzestrata cu liber arbitru (si deci cu autonomie morala).
Legiferarea prostitutiei face parte din parghiile semibarbariei, adica a decaderii unei societati de pe treapta civilizatiei.

http://www.patriarhia.ro/
http://www.civicmedia.ro/

Alte 10 motive pentru care legalizarea prostitutiei este o actiune anti-umana

1. Legalizarea / dezincriminarea prostituţiei este un cadou pentru proxeneţi, traficanţi de carne vie şi industria sexului.
2. Legalizarea / dezincriminarea prostituţiei şi a industriei bazate pe sex promovează traficului sexual si la nivel transfrontalier.
3. Legalizarea / dezincriminarea prostituţiei nu controlează industria sexului. Ci o extinde.
4. Legalizarea / dezincriminarea duce la creşterea prostituţiei clandestine, ilegale şi a prostituţiei de stradă.
5. Legalizarea prostituţiei şi dezincriminarea industriei sexuale duce la cresterea prostituţiei copiilor.
6. Legalizarea / dezincriminarea prostituţiei nu protejează femeia aflata în prostituţie ci proxenetul.
7. Legalizarea / dezincriminarea prostituţie duce la cresterea cererii pentru prostituţie. Aceasta creşte motivaţia oamenilor de a cumpara femei pentru sex într-o gamă mult mai largă şi mai admisă din punct de vedere social.
8. Legalizarea / dezincriminarea prostituţiei nu promovează sanatatea femeii. Dimpotriva.
9. Legalizarea / dezincriminarea prostituţiei nu mareste dreptul femeii de a alege alternative.
10. Femeile aflate in prostituţie nu doresc legalizarea prostitutiei si pentru ca in acest fel ele sunt legiferate drept o marfa.

Sursa si info: http://www.prostitutionresearch.com/laws/000022.html

via http://roncea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails