27.11.10

ZODIAC SI HOROSCOP - doua capcane ale iadului

Motto: Iată ce ne spune Dumnezeu: “Iar voi să nu ascultaţi pe ghicitorii voştri, pe visătorii voştri, pe vrăjitorii voştri şi pe ai voştri GHICITORI ÎN STELE CĂ ACEŞTIA VĂ PREZIC MINCIUNĂ” (Ieremia 27:9-10).

Zodiacul în diferite forme, raporate la perioade(anuală, lunară, decadală) sau la diferite influenţe regionale cuprinde acele generalităţi despre ZODII sau SEMNE ASTROLOGICE anuale(cele chinezeşti), lunare(cele europene), sau decadale(cele druide-arborii). Am trecut în revistă pe cele mai uzuale dar mai sunt şi altele. Fiecare zodie este bazată pe anumite cicluri şi pe o serie de simboluri universale: elemente(foc, apă, aer, pământ,lemn), calitaţile(cardinal, fix, mutabil) şi polarităţile(masculin-feminin sau yin-yang), rezultând diferite combinaţii cu caracteristici individualizate. După învăţătura Sfântului Nicodim Aghioritul, vrăjitoria se împarte în mai multe părţi şi anume:

  1. VRĂJITORIA PROPRIU-ZISĂ- prin care se înţelege chemarea diavolilor pentru a descoperi oamenilor comori ascunse, lucruri pierdute şi altele de acest fel;
  2. GHICIREA- al doilea fel de vrăjitorie, prin care unii oameni spun cele viitoare tâlcuind semnele din palmă, numită chiromanţie şi prin alte obiecte(bobi, cărţi de joc, cafea etc.);
  3. DESCÂNTAREA, SPIRITISMUL- adică chemarea ajutorului diavolilor în camere obscure sau la morminte pentru a pedepsi pe cei ce sunt în viaţă;
  4. FERMECĂTORIA- adică vrăjirea unor tineri spre a se căsători unii cu alţii sau a se despărţi, prin invocarea ajutorului diavolesc, numit popular “ursită”;
  5. GHICIREA CU MĂRUNTAIELE ANIMALELOR- numită iconoscopie. În acest fel de vrăjitorie intră şi ZODIILE, CEASURI BUNE ŞI RELE, GHICIREA PRIN MEMBRELE TRUPULUI, numită şi prevestire(ţiuitul urechilor, zbaterea ochiului, mâncărimea palmelor).

ASTROLOGIA (ASTROLOGOS=CUVÂNTUL ASTRELOR) este o vrăjitorie practicată din cele mai vechi timpuri până astăzi. Prin astrologie se înţelege ghicirea celor viitoare prin mişcarea stelelor, planetelor, vânturilor, norilor şi celelalte fenomene ale universului. Astrologii pretind că fiecare om are o stea proprie. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai obişnuite feluri de vrăjitorii, unele aproape uitate, altele practicate şi în zilele noastre, pe care trebuie să le combatem şi de care trebuie să fugim, fiind iscodiri diavoleşti care amăgesc şi înşală pe mulţi cerştini spre a lor pierzare. Este o mare incompatibilitate inte Biblie şi zodiac, între şansa mântuirii oricarui om şi “predestinaţia ireversibilă” în care “norocul haotic” hotărât de astrele lipsite de viaţă i-ar împărţi pe oameni în fericiţi şi nefericiţi, fără vre-un aport al lor, şi mai ales al lui Dumnezeu. Aşa cum în stânga şi în dreapta crucii lui Iisus s-au aflat , în ceasul răstignirii , doi tâlhari tot aşa şi astăzi putem spune, fără să greşim că şi creştinii de astăzi se impart în două: creştini adevăraţi şi falşi cereştini(adică creştinii doar cu numele).

Pe iubitorii de adevăr care din diverse motive acceptă informaţia zodiacului, îi sfătuim să reflecteze adânc asupra câtorva aspecte:

1. Zodiacul are la bază conceptia păgână a predestinaţiei, deci este anticreştin.

2. Multitudinea de zodiace şi de versiuni este o clară dovadă a falsului.

3. Fiecare dintre noi ne ştim ziua de naştere şi citind zodia respectivă suntem tentaţi să credem că ni se potriveşte într-o mare măsură şi astfel întărindu-se credinţa în existenţa predestinaţiei; însa, atenţie, dacă am parcurge toate zodiile, fără a şti titlul fiecăreia, ÎN MOD SIGUR NU NE-AM PUTEA OPRI CU CERTITUDINE LA UNA, fiind ferm convinşi că aceea este zodia noastră.

4. Tocmai pentru ca descrierea acţiunilor prevestite să se nimerească la un grup cât mai mare de oameni, zodiacul zilnic prevede evenimente cu consecinţe universal valabile.

5. Căsătoriile ce s-au făcut după indicaţiile zodiacului s-au dovedit a fi un eşec total, fiind urmate la scurt timp de divorţuri. Aceia care şi-au căutat fiinţa iubită într-o zodie potrivită au rămas în “zodiac fecioarei”(adică necăsătoriţi).

6. Este absurd să gândeşti că tuturor oamenilor, din toate generaţiile, născuti în aceeaşi zi, li s-au întâmplat exact aceleaşi lucruri(după cum spune zodia). Acest lucru nu se verifică nici în cazul a doi gemeni născuţi la un interval foarte scurt unul de altul, în acelaşi loc de pe suprafaţa pământului.

7. Nu data naşterii sau a conceperii contează pe tot parcursul vietii sau în viaţa cealaltă, ci educaţia primită de la părinţi şi mai ales cea religioasă, în similitudine cu poruncile Mântuitorului Iisus Hristos şi în duhul Sfintei Biserici Ortodoxe.

8. Creştinul are ca “dreptar de viaţă” Sfânta Evanghelie, iar păgânul are ca “dreptar al zilei”-zodiacul. Între ele diferenţa este ca între Rai şi Iad.

9. În Sfânta Evanghelie este precizat de mai multe ori că judecata oamenilor se face după credinţa şi faptele lor. Şi atunci, dacă în momentul naşterii ni s-ar da prin intermediul “ursitorilor” ca unui robot “cartela” cu programul vieţii ca fiind nu încercări , ci eşecuri, realizări şi pacate dinainte stabilite, nu ar mai avea sens să fim judecaţi din moment ce nu ne-am adus în niciun fel contribuţia. DECI, NU EXISTĂ DESTIN, NU EXISTĂ PREDESTINARE, EXISTĂ DOAR PREŞTIINŢA LUI DUMNEZEU CARE ŞTIE MAI DINAINTE DE VEACURI TOATE DAR, CARE NU SE AMESTECĂ ÎN LIBERTATEA NOASTRĂ.

10. Zodiacul cel mai cunoscut este cel prelucrat după constelaţiile care se pot observa cu ochiul liber . Pentru cel care priveşte cerul înstelat şi nu a fost instruit să ducă liniile imaginare între diferite stele, obţinând astfel forme oarecum asemănătoare cu câte ceva cunoscut(Carul Mare, Carul Mic, Cloşca cu pui etc.), rămâne doar la contemplarea în ansamblu a măreţiei Creatorului şi a creaţiei Sale.

11. Este o mare deosebire înte ASTRONOMIE-ştiinţa ce descoperă legile pe care Dumnezeu le-a dat spre existenţă unei părţi a creaţiei Sale, adică macrocosmosului, şi ASTROLOGIA-“ştiinţa” ocultă, plină de imaginaţie, bazată pe concepţia păgână a predestinaţiei, care caută să se adapteze la cerintele de plăceri sau teamă învăluite în mister. Această categorie de oameni se depărtează în acest fel de Dumnezeu, nu-şi mai cunosc rostul vieţii lor pământeşti, şi fug după “alţi dumnezei”, mai convenabili pentru nevoile lor imediate, cântându-i “în lună şi în stele”.

Din păcate, întâlnim multe amuzamente păcătoase, păgânisme, adevărate capcane ale iadului: horoscop, ghicit în cafea, în cărţi de tarot, în bobi… şi majoritatea se dezvinovăţesc urgent: “Ce, doar nu fac nimic rău!”. Omul este într-adevăr o fiinţă curioasă. Dacă nu ar fi fost aşa, desigur că nu ar fi rodit talentul de descoperitor al tainelor lumii în mijlocul căreia trăieşte . Dar el nu s-a limitat doar a-l cunoaşte pe Dumnezeu după lucrările Sale. Ignorând barierele cunoaşterii, cu riscul de a-L supăra pe Dumnezeu, a vrut mai multe, chiar şi ceea ce îi era interzis, chiar şi ceea ce îi era dăunător.

Una dintre formele prin care astrologia se manifestă este horoscopul. Credinţa în horoscop sustine că fiecare zi a săptămânii se află sub dominaţia unei planete, care influenţează într-un anume fel viaţa celor născuti în ziua respectivă. Astrologii consideră că zodia (constelaţia) în timpul căreia s-a născut cineva determină caracteristici ale personalităţii acestuia. Prin combinaţia influenţei constelaţiei şi a planetei sub care se cunoaşte un om , se constituie horoscopul, considerat de astrologi a fi sursa cunoaşterii trecutului şi a viitorului acelei persoane. ASTFEL, SE DĂ OMULUI FALSA IMPRESIE CĂ POATE DEŢINE CONTROLUL DEPLIN ASUPRA PROPRIEI VIEŢI ŞI CĂ ÎŞI POATE CUNOAŞTE DESTINUL. Dacă Dumnezeu ar fi considerat că îi este de folos omului să-şi cunoască viitorul, l-ar fi dotat încă de la creaţie cu un simţ aparte pentru aceasta, cât despre viitor ne spune Mântuitorul Hristos: “nu este al vostru a şti anii sau vremile pe care le-a pus Tatăl în stăpânirea Sa”.(Faptele Apostolilor 1:7). Deci, dacă Dumnezeu nu vrea ca omul să-şi cunoască viitorul, orice iscodire a acestuia(a viitorului) se face în mod mincinos numai cu puterea şi pe placul diavolului, care ne poate duce la pierderea mântuirii. Pentru că aşa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel:”Să nu vă lăsaţi amăgiţi de proorocii voştri(cei care compun zodiacele) care sunt în mijlocul vostru şi să nu ascultaţi de visurile voastre pe care le veţi visa, căci vă proorocesc”(Iezechiel 9). În continuare vă vom prezenta câteva învăţături ale Sfinţilor Părinţi pentru a scoate în evidenţă desertăciunea acestor credinţe superstiţioase care domină lumea contemporană.

CUNOAŞTE CĂ SUFLETUL TĂU ESTE LIBER. ARE PUTERE SĂ FACĂ CE VOIEŞTE. ÎN ADEVĂR, NU PĂCĂTUIEŞTI ZODIEI ÎN CARE TE-AI NĂSCUT, NICI NU FACI DESFRÂNARE POTRIVIT SORŢII ŞI NICI NU TE SILESC CONJUNCŢIILE STELELOR SĂ TE DEDAI LA DESTRĂBĂLĂRI. PENTRU CE EVIŢI SĂ-ŢI MĂRTURISEŞTI PĂCATELE TALE ŞI DAI VINA PE STELE NEVINOVATE? CĂCI PĂCĂTUIM PRIN VOIA NOASTRĂ LIBERĂ.”(Sfântul Chiril al Ierusalimului-Cateheze)

Mai sunt şi astăzi oameni care dau vina pe lună şi pe zodii. Ei zic: eu n-aş fi aşa de rău dacă aş fi fost născut într-o zodie bună. Sau: e zodia mea, m-am născut în zodia Racului, trebuie să merg înapoi ca racul. Iar altul: m-am născut în zodia Taurului şi trebuie să fiu bătăuş. Sau altul: M-am născut în zodia,Scorpiei şi trebuie să fiu viclean ca ea, şi să înţep pe alţii cu cuvântul. În sfârşit alţii: eu m-am năsut în martie, sau zodia Peştelui, sau a Vărsătorului, a Cumpenei şi de aceea sunt nehotărât. Ce nebunie!”(Părintele Cleopa Ilie)

În Biblie acceptarea concepţiilor conform cărora viaţa lumii şi a omului sunt dependente de conjunctura în care se află corpurile cereşti la un moment dat este considerată IDOLATRIE: “Deşerţi sunt din fire toţi oamenii care nu cunosc pe Dumnezeu şi care n-au ştiut, plecând de la bunătăţile văzute, să vadă pe Cel care este, nici din cercetarea lucrărilor Sale să înţeleagă pe meşter; ci au socotit că sunt dumnezei cârmuitori ai lumii: sau focul, sau vântul sau arcul cel iute, sau mersul stelelor, sau apa năvalnică sau luminătorii cerului”(Întelepciunea lui Sirah 13:1-2)

Numai atunci când a fost necesar pentru mântuirea lumii, Dumnezeu a făcut cunoscută voia Sa şi a descoperit oamenilor anume aleşi de El, evenimentele care urmau să se întâmple în viitor. Proorocii falşi s-au rupt de Dumnezeu şi de Sfânta Biserică, neavând un scop religios, ci urmărind câştigul bănesc prin înşelarea celor credului(prin articole de presă, reviste, emisiuni la televizor şi radio etc.). Cei care devin victime ale superstiţiei cad sub puterea diavolului, şi câştigându-le încrederea îi face dependenţi de el prin diferite mijloace. Acceptare superstiţiilor arată neîncrederea creştinului în puterea şi ajutorul pe care Dumnezeu îl dă naturii Sale create, omul căutând în acestea o alternativă la credinţa autentică în Dumnezeu. Există oameni care cinstesc atât de mult zodiile încât poartă semne zodiacale la gât pentru a avea “noroc”. Astăzi păcatul se numeşte modă. Ei nu ştiu că nu există noroc. Este păcat să spunem: “Am avut noroc!”. Corect este să spunem MI-A AJUTAT DUMNEZEU! Dumnezeu ne-a ştiut dorinţele noastre, ni le-a îndeplinit şi atunci din tot sufletul să spunem ca şi Sfântul Ioan Gură de Aur: “Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”Amin.

- material preluat de la ASCOR BRASOV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails