21.1.11

Medicii austrieci nu au stabilit inca data operatiei Mitropolitului Bartolomeu Anania


Medicii austrieci nu au stabilit inca data unei posibile operatii in ceea ce-l priveste pe mitropolitul Clujului IPS Bartolomeu Anania, aflat in aceasta perioada internat in spitalul Allgemeines Krankenhaus din Viena.
"Starea mitropolitului Bartolomeu este stabila. Medicii din Viena nu au luat o hotarare cu privire la o posibila operatie sau data acesteia", a declarat Stefan Iloaie, consilierul cultural al Mitropoliei Clujului, potrivit Adevarul.

Mitropolitul Clujului IPS Bartolomeu Anania a fost internat in 22 decembrie 2010 la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal. In aprilie anul trecut, acesta a fost internat la Clinica Medicala nr. 1 din Cluj-Napoca, cu diagnosticul "afectiune respiratorie".

Mitropolitul Clujului, transportat in stare grava la un spital din Viena

IPS Bartolomeu Anania, in varsta de 89 de ani, a fost transportat, saptamana trecuta, la Viena, cu un avion sanitar, in cele mai bune conditii.

Aici, mitropolitul Clujului urmeaza sa fie supus unei interventii chirurgicale minim invazive, constand in montarea unei valve aortice.

Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei interventii minim invazive

Interventia complexa se va face cu aparatura ultramoderna, de care nu dispun, in prezent, clinicile de specialitate din Romania, potrivit medicilor de la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj Napoca.

Medicii afirma, totodata, ca avand in vedere varsta inaltului ierarh, nu era indicata o procedura clasica de interventie pe cord deschis.



Foto: Makara Lehel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails