6.4.11

Cseke, pe noi când ne "spânzuri" ?


“Reforma” pe care o manageriaza Cseke inseamana tot mai putine medicamente si analize compensate sau gratuite si, mai nou, inseamna ca, asa cum aflam din ADEVARUL, bolnavii diganosticati cu cancer nu îşi mai pot procura din această lună citostaticele din farmaciile cu circuit deschis. Asta pentru ca, la initiativa lui Cseke, printr-o decizie a Guvernului, s-a stabilit că, din această lună, singurul loc de unde pacienţii diagnosticaţi cu cancer îşi pot cumpăra citostaticele injectabile este spitalul. Doar că , mai marii Ministerului Sănătăţii par să nu fi luat în calcul că, înainte de aplicarea legii, unităţile medicale ar fi trebuit să finalizeze procedurile de licitaţie pentru aprovizionarea cu citostatice. Iar lictatiile nu au avut loc fiindca acelasi Cseke nu a avut grija ca Guvernul sa aloce si fondurile necesare.

 Sa va mai spun de nebunia cu cele 67 spitalele inchise in forta, peste noapte, dintre care niciunul din Harghita si Covasna?

Sau despre faptul ca, de pilda, asa cum ne prezinta GANDUL, intr-un reportaj devastator, intr-un astfel de spital desfiintat, cel de la Parscov – Buzau, au fost abandonati 12 bolnavi, in stadiu terminal, care au fost lăsaţi, timp de 5 zile, fără apă, mâncare, căldură şi chiar fără cearşafurile de sub ei, acestia fiind ajutaţi doar de localnici şi de "personalul" voluntar format dintr-o asistentă medicală şi o asistentă socială care nu i-au putut abandona pe suferinzi şi i-au îngrijit zi de zi, fără să fie plătite. Bolnavii, spune sursa, rămăseseră până şi fără asternuturi sub ei, pentru că… trebuia predat inventarul.


De ce nu-si da Cseke demisia? Pentru ca Boc nu i-o cere si pentru ca, va reamintesc,citand din JURNALUL NATIONAL , la fel cum declara anul trecut, dupa tragedia cu bebelusii, de la Maternitatea Giuleşti: “"M-am gândit la demisie dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă", nici acum Cseke nu considera ca are macar o responsabilitate morala in chestiunea evacuarii in forta a spitalelor si in cea a bolnavilor abandonati.

Maria Petrascu

Integral la Ziare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails