8.6.11

Incredibil: Urmasii marturisitorilor Aiudului, pusi la plata pentru identificarea inaintasilor lor


Acum, o comisie de procurori, criminalisti, arheologi, istorici si reprezentanti ai Centrului de investigare a crimelor comunismului participa la dezgroparea osemintelor. Se vor face apoi expertize pentru a se stabili cum au au murit acesti oameni si, pe cat posibil, pentru indentificarea victimelor.

Intre 1948-1964, mii de oameni au trecut prin chinurile iadului la Aiud. Cei care mureau torturati sau invinsi de foame si de frig erau dusi noaptea in spatele inchisorii, unde se aruncau peste ei cateva lopeti de pamant. Fara cruci, fara vreun alt semn care sa arate ca acolo a fost ingropat cineva.

La groapa comuna a ajuns o buna parte din elita interbelica: generali, avocati, ministri, medici sau scriitori, precum Mircea Vulcanescu sau Istrate Micescu.

 Mitropolitul Andrei al Clujului va ajunge joi in zona numita Rapa Robilor, care a fost concesionata pentru 49 de ani Bisericii Ortodoxe.

Deja s-a inceput acolo ridicarea unui lacas de cult si a unui monument in cinstea accestor martiri. Probabil tot Biserica va plati si expertizele: 600 de lei pentru fiecare persoana. Cei care banuiesc ca au rude ingropate acolo si vor sa faca teste ADN pentru identificare vor plati in plus.

Sursa: Stirile PRO TV

Comentariu: E rusinos! Or sa plateasca toata viata, asa cum au platit in copilarie, cand au crescut fara tata, sau cand au fost dezavantajati in scoala pentru ca aveau parinti inchisi, cand nu se puteau inscrie la facultate sau cand au fost lasati in strada din cauza faptului ca faceau parte din familie de banditi.

Update: Unele ziare sustin ca Maestrul ar fi dat si el o suma de bani pentru aceste cercetari arheologice, dupa ce a fost acuzat pentru sacrilegiul facut prin intrarea cu buldozerele in moastele sfintilor din Rapa Robilor. Intre timp s-a facut liniste. Cat va mai rabda Bunul Dumnezeu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails