29.9.11

Un blogger australian a dezvăluit practicile de spionaj folosite de Facebook. Utilizatorii reţelei de socializare, urmăriţi şi când erau offline

Un blogger australian a demascat practicile de spionare de către reţeaua Facebook a propriilor ei utilizatori, scrie Daily Mail. Nik Cubrilolovici a descoperit modul cum Facebook a reuşit să-şi spio­ne­ze utilizatorii chiar şi când aceş­tia erau offline. Reţeaua de so­ci­a­li­zare cea mai folosită din lume a re­cunoscut că a vizionat ilegal în pa­gi­nile de web ale membrilor săi nu nu­mai când aceştia se deconecta­seră, dar şi în timp ce navigau pe alte site-uri.
Noile dezvăluiri despre practicile de spionaj online folosite de Facebook vin în urma celui mai recent scandal de acest gen, când gigantul reţelelor de socializare a fost forţat să recunoască faptul că şi-a spionat constant cele 750 de mi­li­oane de utilizatori. Dar reţeaua de socializare a găsit imediat şi scu­za pentru amestecul în viaţa privată a utilizatorilor săi, spunând că la ori­gine se află „o simplă greşeală”: software-ul reţelei se descărca au­to­mat în computerele utilizatorilor când ei se conectau la Facebook şi „în mod neatent” se trimiteau informaţiile companiei, fie că utilizatorii erau sau nu erau conectaţi la Facebook în acel moment.
În realitate însă, datele erau cu regularitate trimise înapoi în serverele Facebook, iar aceste date pot valora miliarde de de dolari atunci când cre­ează „ţinte” de publicitate bazate pe vizitarea site-urilor utilizatorilor. Practicile dezvăluite de bloggerul aus­tralian Nik Cubrilovic, care este un specialist în tehnologiile online, a stârnit reacţii furioase în rândul uti­lizatorilor celei mai populare re­ţele de socializare.

Autor: SÎNZIANA STANCU, Jurnalul National

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails