31.10.11

Declaratii antiromanesti. Episcopul greco-catolic de Oradea ii aseaza pe greco-catolici alaturi de tigani si maghiari, considerand ca prin recensamant s-ar dori ocultarea numarului minoritarilor

Episcopul greco-catolic de Oradea, PS Virgil Bercea, susţine că recensământul populaţiei urmăreşte "ocultarea greco-catolicilor, ţiganilor şi maghiarilor", adăugând că a primit sesizări de la credincioşi că recenzorii nu au trecut codul în dreptul apartenenţei religioase sau l-au trecut greşit.

Episcopul greco-catolic de Oradea, PS Virgil Bercea, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că, la fel ca în urmă cu zece ani, şi la acest recensământ se încearcă ascunderea numărului real al credincioşilor greco-catolici.
"Eu am mai spus-o şi la celălalt recensământ şi o spun şi acum. Se urmăreşte ocultarea a trei lucruri: numărul ţiganilor, numărul maghiarilor şi numărul greco-catolicilor. Au reuşit data trecută şi sunt convins că vor reuşi şi acum", a spus PS Virgil Bercea.
Episcopul greco-catolic de Oradea a afirmat că a primit sesizări verbale sau pe e-mail de la mai mulţi credincioşi cu privire la unele nereguli făcute de recenzori.
"Mi s-a transmis că au fost cazuri în care codul religiei a fost trecut greşit, iar în altele nu s-a trecut şi codul pe loc, pe motiv că le vor completa mai târziu. Noi dorim doar onestitatea", a spus PS Virgil Bercea.
El a adăugat că la recensământul din 2001 a existat chiar un caz în care nici măcar parohul greco-catolic al unei localităţi nu a fost trecut ca aparţinând acestei religii.

Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails