4.12.11

Smartphone-ul Android înregistrează în secret tot ceea ce faci

Un tânăr dezvoltator de aplicaţii Android, Trevor Eckhart, a descoperit un program spion, implementat în sistemul de operare pentru dispozitive mobile creat de Google, care ştie în fiecare moment ce faci pe telefon şi înregistrează absolut orice acţiune.

Trevor Eckhart a postat pe Internet un film care ar trebui să îi îngrozească pe utilizatorii de smartphone-uri care rulează sistemul de operare Android. Acesta a descoperit un program spion care se află instalat pe majoritatea telefoanelor inteligente Android şi care înregistrează, fiecare apăsare de tastă, parole, SMS-uri, chiar şi localizarea geografică.
Programul spion a fost creat de compania Carrier IQ. Aceasta se descrie pe site-ul propriu ca fiind singura companie care oferă date legate de experienţa utilizatorilor operatorilor şi producătorilor de terminale mobile. Producătorii de telefoane instalează acest soft în sistemele de operare ale terminalelor mobile, deşi acest sistem aparent înregistrează tot ce se întâmplă în terminale.
Porgramul spion se găseşte, atât în dispozitivele mobile Android, cât şi în cele Nokia sau Blackberry.  Problema este că acest program nu înregistrează doar date generice anonime, ci absolut totul.
Compania Carrier IQ  a negat acest lucru, afirmând că ceea ce face este doar să analizeze performanţele terminalelor, iar programul său nu a fost conceput pentru a urmări utilizatorii.
În clipul de mai jos se poate observa clar însă că cei de la Carrier IQ se înşeală.  Programul spion stă între utilizator şi aplicaţii şi indifferent cât de sigure şi private sunt aplicaţiile, softul înregistrează tot. De la locaţie până la adrese de email şi parole, mesaje text, toate sunt înregistrate de softul spion.
Ce pote face un utilizator de Android? Nu mare lucru, programul spion rulează în permanenţă şi nu poate fi dezactivat, asta în caz că nu eşti un hacker foarte bun. Chiar şi lui Trevor Eckhart, cel care a descoperit acest soft periculos, i-a fost greu să scape de el.

Sursa: Financiarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails