5.6.13

Noua Constitutie: Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie. Adevarul si HotNews, tribune ale activistilor pro-homosexualitate. Csaba Asztalos, presedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminarii: Amendamentul care interzice casatoriile gay este unul de campanie si este un regres pentru Romania. Dar pentru Ungaria cum a fost?

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între "un bărbat şi o femeie", sintagmă care înlocuieşte cuvântul "soţi", prezent în textul actual al Legii fundamentale.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie, care are conţinutul "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor" devine: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor". Amendamentul a fost iniţiat de deputaţii Florica Cherecheş, Grigore Crăciunescu şi Mircea Dolha. Un amendament în acest sens a fost transmis Comisiei de revizuire şi de către Biserica Ortodoxă Română. Amendamentul a fost adoptat cu 15 voturi "pentru" şi 3 abţineri. Deputaţii PNL Petre Roman, George Scutaru şi Alina Gorghiu sunt cei care s-au abţinut.


Deputatul independent Remus Cernea a declarat, miercuri, că România va fi pusă pe lista ţărilor homofobe dacă amendamentul adoptat de Comisia de revizuire a Constituţiei care defineşte căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi femeie va fi validat de plen şi de referendum. "Întrebarea care se pune e de ce facem o nouă Constituţie - pentru a avea mai multă democraţie în România sau mai puţină democraţie? Decizia de azi a Comisiei reflectă acest lucru, din păcate, că se doreşte mai puţină democraţie în România, mai puţine drepturi şi libertăţi individuale", a spus Cernea.

Sursa: Adevarul

Amendamentul care prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie", adoptat de comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei, "este un amendament mai mult de campanie publica, ce raspunde prejudecatilor din Romania", a declarat pentru HotNews.ro presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Asztalos. "Introducerea acestui amendament in Constitutie este un regres pentru Romania", a precizat acesta.

Sursa: HotNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails