6.6.13

Părintele Justin despre cel ce va păstori obştea Mănăstirii Petru Vodă după ce cuvioşia sa se va muta la Domnul. Despre sănătatea Părintelui. PS Ignatie Trif în vizită la Mănăstirile Paltin şi Petru Vodă

Părintele Justin Pârvu a hotărît, Vineri, 31 Mai a.c., ca următorul stareţ al Mănăstirii Petru Vodă să fie ieromonahul Hariton Negrea, duhovnic la Mănăstirea Durău. Ieri, Miercuri, 5 Iunie, a precizat că, deşi hotărîrea priveşte doar viitorul obştii din Petru Vodă, este dorinţa sa personală ca acest lucru să fie cunoscut tuturor şi să nu se treacă vreodată peste ea, căci a precizat: “nu doresc pe altcineva”. Părintele Hariton Negrea a spus că se va conforma acestei dorinţe, din ascultare faţă de duhovnicul său şi faţă de părintele mitropolit.

Ieromonahul Hariton Negrea


Ieromonahul Hariton, actualul duhovnic al Mănăstirii Durău, a intrat în Mănăstirea Petru Vodă în anul 1996 şi a fost călugărit aici în anul 1998 aici şi hirotonit în acelaşi an de către Mitropolitul Daniel Ciobotea, actualul patriarh al României, ca preot slujitor şi duhovnic al Mănăstirii Durău, ascultare în care se află de atunci pînă astăzi. În toţi aceşti ani, ieromonahul Hariton a venit regulat la spovedanie la Mănăstirea Petru Vodă şi cunoaşte bine realităţile acesteia.

Obştea Mănăstirii Petru Vodă

Parintele Justin Parvu - Octombrie 2003

Medicii care veghează neîncetat starea de sănătate a sfinţiei sale ne-au transmis că aceasta nu a suferit modificări majore în ultimele zile, deşi sînt şi mici semne de îmbunătăţire a ei, între care este încetarea problemelor respiratorii generate de umezeala din atmosferă.
Îi îndemnăm în continuare pe cei ce îl iubesc pe Părintele Justin să nu înceteze rugăciunile pentru însănătoşire şi avem toată nădejdea că Dumnezeu nu le va trece cu vederea şi îl va ridica din patul suferinţei. Vom mai reveni cu informaţii privitoare la starea de sănătate a Părintelui Justin doar dacă vor apărea modificări majore.
Cei ce doresc să îl vadă pe Părintele Justin vor fi anunţaţi pe această pagină despre ziua în care sfinţia sa va hotărî că poate să primească din nou vizitatori, iar aceasta va veni cu atît mai curînd cu cît rugăciunile vor fi mai cu smerenie şi mai cu zdrobire de inimă. Momentan, cît părintele se află în terapie intensivă şi sub strictă observaţie medicală, nu primeşte vizitatori.

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin
PS Ignatie Trif binecuvîntînd obştea Mănăstirii Paltin


Marţi, 4 Iunie a.c., Prea-sfinţia sa Ignatie Mureşanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, a revizitat Mănăstirile Paltin şi Petru Vodă. Astfel, l-a cercetat pe patul de suferinţă pe Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, pe care, după mărturia proprie, l-a găsit foarte senin, şi care i-a spus: “Să ne rugăm Domnului ca să mergem cu curaj la Judecată”.
Apoi, în biserica Mănăstirii Paltin, în faţa soborului de maici, a vorbit despre rolul femeii în societatea contemporană şi despre întîlnirea Mîntuitorului Hristos cu Sfînta Muceniţă Fotini, samarineanca de la puţul lui Iacov.

După aceea, prea-sfinţia sa a mers la Mănăstirea Petru Vodă, în al cărei cimitir a făcut un Trisaghion pentru Părintele Gheorghe Calciu şi pentru ceilalţi adormiţi în Domnul ce se odihnesc în cimitirul mănăstirii, iar apoi, în biserica Mănăstirii Petru Vodă, a ţinut un scurt cuvînt de folos despre aducerea aminte a Judecăţii Mîntuitorului Hristos, citînd pe Sfîntul Maxim Mărturisitorul, care spune că Judecata va fi înfricoşată pentru că acolo sufletul va fi dezgolit de oricare din măştile pe care cu făţărnicie le purtăm, şi a îndemnat la a ne trăi zilele pe pămînt în pocăinţă şi cu gîndul la Judecată şi la viaţa de veci. În cuvîntul său a întărit cererea de a ne ruga cu toţii pentru sănătatea Părintelui Justin, adăugînd că părintele stareţ a făcut multe nu numai pentru Mănăstirile Petru Vodă şi Paltin, ci pentru tot neamul şi toată Biserica, şi că Dumnezeu îi va răsplăti pentru această jertfă şi osteneală.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails