27.1.10

Braşovenii nu se mai vaccinează împotriva gripei AH1N1

Braşovenii nu se mai tem de gripa porcină. Numărul vaccinărilor înregistrat în ultimele zile a fost de trei ori mai mic decât cel de la începutul lunii. Nici centrele de vaccinare nu-şi mai găsesc în acest moment utilitatea, pentru că nu mai au căutare. Braşovenii cred că valul mare de vaccinări s-a datorat publicităţii, însă tot publicitatea, negativă de data aceasta, i-a făcut acum pe oameni să fie din nou sceptici în privinţa vaccinului.

În momentul în care toată ţara a fost cuprinsă de isteria vaccinării împotriva virusului gripei noi şi la Braşov s-au vaccinat în doar o săptămână mai multe persoane decât se vaccinaseră în 2 luni. Acum însă dorinţa de imunizare a braşovenilor a scăzut subit.

Vârful vaccinărilor a fost acum două săptămâni când s-au vaccinat 16000 de persoane într-o săptămână, însă săptămâna trecută numărul doritorul a scăzut brusc la 4700.

Braşovenii recunosc că s-au vaccinat fie de frică, fie pentru că au fost influenţaţi de mass-media.

La începutul anului la Braşov au fost deschise cinci centre de vaccinare împotriva virusului AH1N1. În prezent doar unul mai este funcţional, cel de la Spitalul de Boli
Infecţioase. Dacă în urmă cu cîteva săptămâni aici se vaccinau aproximativ 300 de persoane pe zi, acum mai vin doar câţiva.

Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails