10.12.10

M-am intalnit cu Dan Puric. M-am lamurit!

Zilele trecute am participat la o conferinţă susţinută la Braşov de domnul Dan Puric şi intitulată „Suflet de copil”. Era vorba ca la conferinţa să fie şi o discuţie interactivă cu tinerii mobilizaţi prin Inspectoratul Şcolar (pe bază de tabele nominale, ca la înalte oficialităţi politice!), dar această discuţie nu a mai avut până la urmă loc, tema conferinţei fiind schimbată în „martiraj”.


Am avut toată încrederea în domnul Dan Puric, sperând că e un om care crede cu adevărat în ortodoxie şi în sfinţii ţării acesteia. Am muncit personal pentru domnul Dan Puric în anii trecuţi, am lipit afişe pe timp de iarnă, i-am promovat conferinţele sale mai vechi pe care le-a susţinut la Braşov, am participat la discuţii cu domnul Puric (având în vedere că, alături de familia mea, am organizat două conferinţe şi două spectacole ale sale şi încă două ale trupei sale de pantomimă). Prin urmare, după conferinţa din 7 decembrie am mers să vorbesc cu dânsul. Aflasem dinainte că ar fi declarat că a semnat un angajament cu Securitatea. M-am dus să mă lămuresc, pentru că pe internet se vehiculau mai multe variante: ba că nu ar fi ştiut de ce a semnat, ba că ar fi semnat „pentru Basarabia”. Ei bine, răspunsul domnului Puric la o întrebare relativ simplă m-a făcut să realizez cu adevărat că domnul Puric este doar un actor care, din când în când, îşi mai uită şi el replicile. Mai întâi domnul Puric mi-a spus că a fost căutat într-o zi de un securist, care l-ar fi pus să semneze „ceva” pentru că vrea să elibereze Basarabia şi că va trebui să îi dea în scris domnul Puric „orice informaţie despre ţară”. Oare de cine voia ofiţerul de securitate să elibereze Basarabia? De comunişti?! Deci, securitatea era, în opinia domnului Puric, anticomunista şi naţionalistă... în vreme ce în aceeaşi perioadă luptători români anticomunişti înfundau încă temniţele comuniste.


Întrebându-l pe domnul Puric de ce colaborează cu oameni din organizaţii anticreştine, mi-a răspuns ofuscat că aceştia i-au spus că vor „să facă bine” şi că printre ei s-ar afla şi creştini. Eu ştiu, însă, că nu poţi să fii în acelaşi timp şi cu Dumnezeu, şi cu mamona.


Am avut o mare dezamăgire în ceea ce-l priveşte pe domnul Dan Puric. Am crezut până în ultima clipă că poate va încerca să se desprindă de aceşti oameni, dar din păcate nu a făcut-o. Mă întreb de ce niciun coleg dintre cei cu care am lipit afişe în Braşov, cu care am împărţit fluturaşi pentru spectacole, cu care am vândut şi citit cărţile actorului, nu mai este alături de domnul Dan Puric? De ce foşti susţinători au început să-l părăsească? Mă gândesc la faptul că domnul Dan Puric s-a îndepărtat de Părintele Justin Pârvu pentru oameni suspuşi, cu influenţă, care să îl poată ajuta să dobândească „Sala Rapsodia” sau emisiunea de duminică de la ora 16 pe televiziunea naţională.


În ceea ce priveşte atacurile nedemne aduse întâi de un discipol al domnului Puric, apoi chiar de dumnealui, la adresa părinţilor mei, nu cred că ar fi nimic de spus. S-or fi gândit, măcar o clipă, ce simte un „suflet de copil” când îi sunt jigniţi părinţii?


Din acest moment, domnul Puric pentru mine nu mai reprezintă nimic altceva decât un biet actor înnebunit după bani şi faimă, care dă la o parte pe oricine pe principiul „să ne meargă nouă bine”.


Vlad Palas


P.S.: Îmi cer scuze dacă modul în care am scris este cam dur, aşa cum mi-am cerut, de altfel, scuze şi domnului Puric pentru tonul meu cam obraznic, dar îmi este greu, deşi mă străduiesc, să fiu altfel având în vedere toată încrederea pe care personal am investit-o în acest om. Într-un moment de furie, pentru a-mi arăta dispreţul pe care mi-l poartă, domnul Puric a declarat că ceea ce i-am spus eu i-a zis şi Părintele Justin Pârvu. Acesta este un compliment pentru mine, domnule Puric! În rest, vă dorim toate cele bune.


19 comentarii:

  1. Am citit si eu declaratiile contradictorii ale domnului Puric despre colaborarea sa cu Securitatea. Domnule Puric, adevarul nu se uita niciodata. Minciuna cere o alta minciuna. Mai bine spuneti adevarul si va caiti sincer pentru semnarea angajamentului. Cainta pentru acest fapt v-ar fi scutit cred si de colaborarile oculte in care v-ati aruncat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Calin Pisoi12/10/2010

    Vlad, ai fost singur printre vrajmasii ortodoxiei. Cel care lupta, chiar singur, pentru Dumnezeu si neamul sau, nu va fi invins.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Horia

    Asa ma duce si pe mine gandul.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Calin

    Iti multumesc ca te-ai gandit la mine. Departe de mine, insa, gandul ca as fi singurul luptator pentru Dumnezeu si neam. Am cunoscut cativa marturisitori ai romanismului si ai ortodoxiei. Sunt prea mic in fata acestora. Si, ca sa fiu sincer, cred ca se puteau aduce argumente mult mai puternice. Dar emotiile, lipsa de experienta si-au spus cuvantul.

    RăspundețiȘtergere
  5. In ce priveste partasia cu ereticii, ar fi bine sa postati Psalmul 25.

    PSALMUL 25
    Al lui David.

    1. Judecă-mă, Doamne, că eu întru nerăutate am umblat şi în Domnul nădăjduind, nu voi slăbi.
    2. Cercetează-mă, Doamne, şi mă cearcă; aprinde rărunchii şi inima mea.
    3. Că mila Ta este înaintea ochilor mei şi bine mi-a plăcut adevărul Tău.
    4. Nu am şezut în adunarea deşertăciunii şi cu călcătorii de lege nu voi intra.
    5. Urât-am adunarea celor ce viclenesc şi cu cei necredincioşi nu voi şedea.
    6. Spăla-voi întru cele nevinovate mâinile mele şi voi înconjura jertfelnicul Tău, Doamne,
    7. Ca să aud glasul laudei Tale şi să spun toate minunile Tale.
    8. Doamne, iubit-am bunăcuviinţa casei Tale şi locul locaşului slavei Tale.
    9. Să nu pierzi cu cei necredincioşi sufletul meu şi cu vărsătorii de sânge viaţa mea,
    10. Întru ale căror mâini sunt fărădelegi şi dreapta cărora e plină de daruri.
    11. Iar eu întru nerăutatea mea am umblat; izbăveşte-mă, Doamne, şi mă miluieşte,
    12. Căci piciorul meu a stat întru dreptate; întru adunări Te voi binecuvânta, Doamne.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim, Dan. E foarte bine sa ne reamintim Psalmul 25. Asteptam de la tine concluziile la care ai ajuns pe tema apostaziei. Iti multumesc din nou pentru textele pe care ni le-ai trimis pana acum. Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru Vlad

    Eu nu cunosc foarte bine temele pe care tu le pui in discutie, insa tonul tau a fost destul de agresiv. Si spun asta in calitate de martor ocular. Apropo, de ce nu postezi o inregistrare a discutiei? Daca n-o ai, ti-o pot trimite eu. Ce zici,o postezi tu sau o postez eu pe Internet?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Andrei

    Suna a santaj propunerea ta. N-am de ce sa ma las santajat. Chiar te rog sa-mi trimiti inregistrarea. Iti promit ca o public.

    RăspundețiȘtergere
  9. Asta pt ca dl Puric face parte din Rotary Club o ramificatie a masoneriei, oragnizatie demonica ce are tentacule in toata lumea. Dan Puric a jucat si rol de sinucigas, si in piese in care se lua in deradere Maica Domnului. A participat la cursuri de yoga etc.

    Mai multe informatii poti gasi pe acest blog unde este analizata mai in detaliu activitatea dansului si puteti vedea ce hram poarta.

    http://saccsiv.wordpress.com/category/dan-puric/

    RăspundețiȘtergere
  10. Vlad,

    Nu te teme! Nu pot sa te ajut decat cu un gand bun si sa ne tinem aproape fara teama!
    Cu Dumnezeu inainte!

    Psalmul 1
    1. Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioşilor şi în calea păcătoşilor nu a stat şi pe scaunul hulitorilor n-a şezut;
    2. Ci în legea Domnului e voia lui şi la legea Lui va cugeta ziua şi noaptea.
    3. Şi va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa şi frunza lui nu va cădea şi toate câte va face vor spori.
    4. Nu sunt aşa necredincioşii, nu sunt aşa! Ci ca praful ce-l spulberă vântul de pe faţa pământului.
    5. De aceea nu se vor ridica necredincioşii la judecată, nici păcătoşii în sfatul drepţilor.
    6. Că ştie Domnul calea drepţilor, iar calea necredincioşilor va pieri.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Anonim

    Nu te teme, turma mica! Multumesc pentru ca esti aproape de mine, cu gandul la Dumnezeu. Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vlad, poate, pentru lămurirea în continuare a lucrurilor (dacă mai este necesară), postezi și ceva informaâii despre ceea ce se cheamă DEZVOLTAREA DURABILĂ - așa cum ai făcut despre psihodramă. Cred că este necesar să se vadă dacă durabilitatea și veșnicia sunt compatibile, pentru a putea înțelege cine și cu ce e intoxicat.
    Salutări și tatălui tău. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Nic Tulban

    Nu sunt pregatit sa scriu pe o astfel de tema. O sa incerc sa ma documentez. Daca iese ceva, o sa vedeti. Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Nic Tulban

    Insasi alaturarea celor doi termeni, durabilitate si vesnicie, arata incompatibilitatea lor. Ar iesi un eseu formidabil. Ce-ar fi sa-l scrii chiar tu?
    Poate ne povestesti si peipetiile tale cu Dan Puric (trebuie mentionat ca arhitectul Nicolae Tulban este autorul proiectului de la Aiud, sustinut de Parintele Justin Parvu).
    In rest, sanatate tie si familiei tale.

    RăspundețiȘtergere
  15. Încerc. Dacă e nevoie, vă cer ajutorul.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Nic Tulban

    Daca putem fi de folos cu ceva, ajutam cu toata dragostea. Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Ana Maria (nepostat)

    Daca zic da, o sa zica unii ca vreau sa ma laud, daca nu-ti raspund, te superi tu. Dar eu cred ca ai inteles ce ti-as fi putut raspunde.

    RăspundețiȘtergere
  18. Institutul de dezvoltare durabila este infiintat de Clubul de la Roma.
    Despre Clubul de la Roma, masoneria si illuminati
    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/12/15/ordinul-iluminatilor-problema-evreiasca-parintele-victor-moise/

    RăspundețiȘtergere
  19. Adevarul despre Clubul de la Roma:
    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/12/16/club-of-rome-clubul-de-la-roma-cor-florin-matrescu-holocaustul-rosu/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails