2.11.11

Masonul Prigoană este de acord cu eliminarea caracterului naţional al statului, susţinută de UDMR

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat miercuri că este de acord cu propunerea UDMR de eliminare din Constituţie a caracterul naţional al statului, arătând că în toate legile fundamentale ale ţărilor care au aderat la UE a fost eliminată "această poveste".

 "Acest lucru se întâmplă în toate statele europene. În toate constituţiile ţărilor care au aderat la spaţiul comunitar este eliminată această poveste. Acum intrăm în comunitatea europeană şi vom fi statele europene, aşa cum există Statele Unite al Americii, asta se doreşte de fapt şi caracterul naţional trebuie să dispară, va fi naţionalitate europeană", a precizat Silviu Prigoană.

"Ei sunt americani punct şi noi trebuie să fim toţi europeni punct, fără graniţe, fără Kosovo, fără mutat graniţe mai la Braşov sau mai la Oradea", a mai spus Prigoană, întrebat în legătură cu propunerea UDMR de eliminare a caracterului naţional al statului român.

Grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor a depus un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei prin care se elimină caracterul naţional al statului român, cu toate că dispoziţiile actualei Constituţii privind caracterul naţional nu pot face obiectul revizuirii.

Articolul 1 din Constituţia actuală a României prevede, la alineatul 1, că "România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil". Conform amendamentului depus de grupul UDMR, articolul 1. (1) va avea următorul cuprins: "România este stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil".

Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails