22.8.13

Monahul Savatie Bastovoi arunca piatra: Dacă s-ar înfiinţa o mitropolie, atunci mitropolitul ar trebui să aibă titulatura Mitropolitului Tiraspolului şi al întregii regiuni transnistrene. Următorul pas ar fi recunoaşterea unui teritoriu politic al unui stat. Chișinăul a pierdut ireversibil și o bună parte din dreapta Nistrului.




În acest sens, ieromonahul Savatie Baştovoi admite că, în urma acestei vizite, ar putea fi pusă în discuţie înfiinţarea unei noi mitropolii, a Transnistriei, separată de cea a Moldovei. Iar în această situaţie, mănăstirea ar putea fi trecută în componenţa noii mitropolii. În plus, duhovnicul susţine că vizita în Moldova a Patriarhului Kiril are la bază interese geopolitice evidente.
"Dacă s-ar înfiinţa o mitropolie, atunci mitropolitul ar trebui să aibă titulatura Mitropolitului Tiraspolului şi al întregii regiuni transnistrene, ceea ce alături de Mitropolitul Chişinăului şi al Moldovei ar creea evidenţa a două zone canonice distincte. Următorul pas ar fi recunoaşterea unui teritoriu politic al unui stat", a declarat ieromonahul Savatie Baştovoi.
Patriarhul rus Kiril va veni în Moldova pe data de 7 septembrie. (Sursa: Publika.md)

Savatie BAŞTOVOI: O jurnalistă mă întreabă ieri stupefiată: Moldova ar putea pierde Transnistria? Moldova nu poate pierde Transnistria, pentru că nimeni nu poate pierde ceea ce nu are. Moldova nu are nici un control asupra spațiului din stînga Nistrului, iar felul în care se primenește orașul Bender cu ocazia vizitei patriarhului arată că Chișinăul a pierdut ireversibil și o bună parte din dreapta Nistrului. Despre ce fel de Moldovă putem vorbi la Bender, dacă eu de 15 ani intru în oraș prin vamă și cumpăr pește și pătrunjel pe bani transnistreni? Transnistria e mult mai mare decît se afirmă la televizor și, îndeobște, la televizor se spun numai minciuni despre Transnistria. (Sursa: site Manastirea Noul Neamt)

Un comentariu:

  1. Anonim8/23/2013

    Patriarhul Kirill a preluat rolul tancurilor sovietice de odininoara. vine sa batatoreasca pamantul udat cu sange romanesc. ar trebui sa vina cu unul din trenurile cu care au fost deportati romanii catre Siberia. cinism maxim.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails