22.6.11

Scriitorul Grid Modorcea: Petitia “Aparati istoria romanilor” trebuie semnata de toti care simt romaneste

Am primit deunazi petitia “Aparati istoria romanilor”, care ia atitudine impotriva unui volum oficial care falsifica istoria Romaniei. Eu am anticipat aceasta petitie prin mai multe articole, care pot fi gasite pe ziare.ro, cum ar fi “Cum raspund romanii din America la raportul lui Pataharbici”, “Muntele Sperantei romanesti”, “Perlerinajul sufletesc de la Mount Hope” sau “Sfidarea Romaniei”.

Ganditi-va numai cine rescrie istoria romanilor, oameni pe care Eminescu ii taxa drept venetici dupa nume, asemenea “urdorilor Fanarului, care n-au alte cunostinte decat sa faca fluturi de hirtie”, alde Tismanovski, Patapievici, Baconski, iar acum Chrzanovski. La care trebuie adaugati Tokes, Marko Bela, Hunor si alti unguri iredentisti.

Nu observati, Ionescu si Popescu stau pe margini, comenteaza, ei sunt forumistii superiori care au pareri, iar alde “ski” sau “ici” isi vad de schismele lor, aplicand un scenariu pe care il implinesc pas cu pas, de la revolutie incoace, urmarind tinta finala, dezmembrarea Romaniei.

Traim o istorie alterata, iar simbolul acestei alteratii este cuplul Basescu-Patapievici, un bolovan de gatul poporului roman, care si-a gasit trompete in “urdori” sau in clasa de forumisti care sunt pusi numai sa scormoneasca rahatul, o liota de ignoranti, platita sa murdareasca orice idee, sa bagatelizeze problemele grave. Sper ca romanii seriosi nu-i iau in seama, stiu ce otrepe fac aceste diversiuni, asa ca mesajul meu este ca toti care simtiti romaneste sa semnati aceasta petitie, desi nu stiu ce efect mai are dupa ce fapta e comisa, cartea ce constituie obiectul petitiei, “Romania Medievala”, a aparut, iar autorul ei moral, bolovanul inchipuit, are painea si cutitul. Dar poate fi un semn de uniune romaneasca, de trezie nationala si implicare onesta. E tot mai limpede ca Romania are un Scaraoski la Cotroceni care lucreaza cu ticaloski impotriva poporului roman. El nu mai are nici o idee romaneasca de aparat. Tot ce face e scandalos si antiromanesc.

Se stie ce a scris Patapevici despre poporul roman, ca are “structura fecalei”, iar presedintele i-a intarit mandatul, l-a luat in brate pe acest amartaloi, cum ii numea Mircea Eliade pe cei indraciti, vanduti Satanei, care lucreaza contra mamei care i-a infiat. Intelectualii romani sunt permanent revoltati pe aceasta mascarada, dar presedintele ii sfideaza. Nu a facut nici un gest care sa-l afirme ca roman. Se spune ca ar fi tatar. Oare de aceea o fi blagoslovit o carte gandita tataraste?! Din pacate, Baseski nu mai are parte de un nou vot, sa vada unde i-a dus pe romani cu politica lui falimentara, la ce disperare. Dar el este rastignit deja de istorie, fiindca faptele ski-smatice pe care le pastoreste sunt evidente. Cum este si aceasta carte “Romania Medievala”, o editie de lux in doua volume, in trei limbi de circulatie, scoasa pe bani publici, la care se adauga si alte evenimente colaterale (suma totala fiind de 7 milioane euro). Si ea e pusa sub patronajul presedintiei.
Sa zicem ca ar fi o initiativa pozitiva, fiindca tot nu avem nici un ghid turistic, cel putin in librariile americane. Dar in loc ca “patronul” sa se adreseze istoricilor, specialistilor in evul mediu romanesc, a fost solicitat un diletant, cunoscut numai de alde Pataharbici. E vorba de Laurent Chrzanovski, un elvetian de origine poloneza, caruia nu i-a fost greu, datorita plicului de sute de mii de euro primit, sa semneze ca istoria romanilor in evul mediu nu exista, e sora cu neantul. El spune ca Romania a fost atunci o adunatura de etnii, ignorand deliberat ca romanii au fost o natiune, adica un popor, un neam unitar. Sunt ignorate cu buna stiinta datele istorice, documentele muzeistice, orice informatii care atesta vechimea poporului roman, care nu trebuie in nici un caz confundat cu “trecatorii” de ieri si alaltaieri, cu nume de sarmati, alani, avari, huni, goti, vizigoti, ostrogoti, gepizi, lombarzi, maghiari, bulgari, pecenegi, cumani, mongoli, saxoni, secui sau turci.
Petita contine toate argumentele in acest sens.



Atentie, aceasta noua masluire istorica este pusa pe masa ambasadelor, ca sa se lamureaasca de ce ungurii au dreptate, fiindca istoriile pe care le scriu ei pledeaza pentru Ungaria Mare! Nu inteleg pentru cine pledeaza forumistii, cei care sunt diminutivele lui “ski”, carora nu le este ruskine sa semneze tot felul de mizerii. Macar acum, cand este vorba de un moment grav, vital, sa stea in banca lor, dar nu, cateii turbati, cu euroski indopati, isi fac datoria, trebuie sa latre si sa muste.

Bine spune Petitia ca Baseskievici et co (ski+ici) ne ofera “o istorie peticita cu scopul de a scoate romanii din istorie”. Planul ticaloskilor este de a inlocui ideea formarii unui popor cu fenomenul migrator. Adica hoardele barbare, cum ar fi ungurii, au facut Romania. Nu vechimea poporului roman, nu mormintele stramosilor sunt importante, ci cuceritorii vremelnici! Ei ne-au facut istoria! Adica autorii ski-smatici ai cartii eludeaza complet adevarul stiintific conform caruia formarea unui popor duce la nasterea unui stat sau altul si nu invers.

Acestea sunt mesajele aberante ale cartii ,,Romania Medievala”, publicata sub egida Institutului Cultural Roman si sub patronajul Presedintelui Romaniei, care nu stie decat sa hahaie, nimic nu-l trezeste din bah(sk)ie, cum spune un confrate, nici macar strigatul voievozilor din morminte!

Asadar, scopul acestei carti ski-zoide este de a promova in mediul politic extern, prin ambasade, o viziune alterata a istoriei Romaniei, care ignora cercetarea stiintifica si pune sub semnul intrebarii etnogeneza poporului roman si a limbii romane.

Sursa: Ziare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails